κορωνη

Αξίζει να δείτε στην Κορώνη…

 

Το Κάστρο
Είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στην πόλη. Χτίστηκε από τους Βενετούς στα τέλη του 13ου αιώνα πάνω στα ερείπια βυζαντινού φρουρίου. Τα σπουδαιότερα μνημεία του είναι ο βυζαντινός ναός της Αγίας Σοφίας κι ένας μεγάλος οκταγωνικός πύργος στον εσωτερικό περίβολο. Μέσα στο κάστρο σώζονται λαξευμένοι τάφοι, βενετσιάνικες στέρνες, τούρκικο χαμάμ και οι μπαρουταποθήκες.

 

Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη
Μέσα στο κάστρο συναντάμε και το γυναικείο παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, το οποίο χτίστηκε το 1918. Επισκεφθείτε και τις σπηλιές της μονής.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΗΣΤΡΙΑ - ΚΟΡΩΝΗ

Την Παναγία την Ελεήστρια
Στο ΝοτιοΔυτικό άκρο του Ενετικού φρουρίου της Κορώνης, έχει ιδρυθεί ο λαμπρός ναός της Παναγίας της Ελεήστριας. Το θέαμα μοναδικό καθώς φαίνεται η είσοδος του Μεσσηνιακού κόλπου, ο όρμος  της Κορώνης με την αμμουδιά της, πλαισιωμένα στα δυτικά από τον Ακρίτα και την νησίδα Βενετικό και στα ανατολικά από τον Ταύγετο.

paralia_koroni_messinia3

Η Παραλία της Κορώνης

Η μεγάλη αμμουδιά Μεμί ή Ζάγκα που εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων προς τα δυτικά, στο δρόμο προς Φοινικούντα, είναι η δημοφιλέστερη στην Κορώνη.

Άλλες παραλίες είναι η Χαρουπιά και το Μαυροβούνι, με ψιλή, λευκή άμμο έξω και εξωτικά πράσινα νερά. Τις αγαπούν οι σέρφερ. Βόρεια της Κορώνης, ανεβαίνοντας προς Καλαμάτα, οι παραλίες Περούλια και Χωμάτι ( κάτω από το χωριό Βουνάρια ) με τους αμμόλοφους και τις καλαμιές είναι το κρυμμένο μυστικό των ντόπιων.

foinikounta

Εκδρομή στη Φοινικούντα
Η Φοινικούντα βρίσκεται μεταξύ Μεθώνης και Κορώνης, με ωραία αμμουδιά, ταβέρνες και μαγαζιά με τουριστικά είδη. Από το λιμάνι καϊκάκια ξεκινούν για ημερήσιες εκδρομές στα απέναντι ερημονήσια Σχίζα, Σαπιέντζα και Βενέτικο – το πρώτο είναι και το μεγαλύτερο και καλύπτεται από κουμαρόδασος.